Skip to content

Fotoreportaż z Warsztatów Wegetariańskich

17 lipca 2013

W ostatni weekend czerwca. Jeden z najciekawszych weekendów w tym roku (zob. przedostatni post), w centrum szkolenia Meritum na ul. Panewnickiej w Katowicach.

W1Humus do kanapek, przygotowany głównie z ciecierzycy.
Mieliśmy go pełna miskę, przygotowanie przebiegło łatwo z pomocą Kitchen Aid.
Fot. Robert Riger.

W3Warzywa na gulasz, do zupy i na sałtki przygotowane. Chwila przerwy na plotki.
Fot. Robert Riger.

W4Ugniatanie ciasta na pierogi ze szpiankiem.
Fot. Robert Riger.

W5Wałkujemy ciasto posypując mąką, aby nie przyklejało się do stołu.
Fot. Robert Riger.

W6Wykrawamy pierogi szklanką. Ważne, aby okręgi wycinać jeden tuż przy drugim, wtedy mamy mniej włakowania.
Fot. Robert Riger.

W7I nakładamy nadzienie.
Fot. Robert Riger.

W9Pierogi ze szpinakiem, praca zbiorowa pod redakcją Mireli Pawlikowskiej.
Każdy ze zlepiających inaczej wykonywał „falbankę” na brzegu, wszystkie były dobre.
Fot. Robert Riger.

W10Gulasz wegetariański z burakami.
Fot. Robert Riger.

W11I w końcu to, na co wszyscy czekali: wspólny posiłek i rozmowa.
Te dania, które zjadłam na kursie gotowania wegetariańskiego były jednymi z najbardziej sycących i najbardziej smacznych, jakie jadłam w życiu. A ludzi spotka się tutaj zawsze interwsujących, niebanalnych, z mnóstwem ciekawych pasji. To miejsce ma po prostu w sobie magię.
Fot. Robert Riger.

Magdalena

Reklamy
Dodaj komentarz

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: